מנהלות משאבי אנוש ליחצו כאן

איך לגדל אננס

איך מגדלים אננס?

אננס הוא אחד הפירות הטרופים הנחשקים ביותר שיש, וכל מי שיצא לו לטעם אננס אמיתי ולא כזה שצף בפחית שימורים בתוך סירופ מתוק, יודע שאין בכלל מה להשוות…

ניתן לגדל אננס בישראל אך בגלל שמקורו הוא אקלים טרופי, נדרש לגדלו בחממות שמכוסות פלסטיק או בבתי רשת, על פי עונות השנה.

ומה לגבי גידול אננס בבית? אם אתם רוצים לגדל אננס בבית, יש לכם אפשרות לקנות שתיל מהמשתלה, אבל גם שתילת ציצית (“ראש”) אננס יכולה לעבוד, והיא אפילו מהנה יותר.

שימו לב שלוקח לפרי בין שנה וחצי לשנתיים עד שהוא מוכן לאכילה

1.כדי לשתול את האננס חתכו כ-2.5 ס”מ מתחת לעלים.

2.את החתיכה שחתכתם שימו למשך שלושה ימים בקערה, כשהמים מכסים בערך חצי מבשר הפרי (קצת יותר מס”מ) מול חלון החשוף לשמש. 

3.כעת שתלו את השתיל בתוך עציץ עם אדמה מדושנת וחורי ניקוז לעודפי המים בחלקו התחתון.

4.יש להשקות את האננס הצומח בערך פעמיים בשבוע, שימו לב לא להרטיב את האדמה יותר מדי, הוא לא אוהב המון מים.

5.בקיץ יש לכסות אותו בבד בהיר או רשת הצללה מיוחדת ולהגן עליו מפני השמש כיוון שאינו אוהב קרינת שמש ישירה וחזקה.

6.מנגד, האננס גם לא אוהב קור, כך שבחורף רצוי להזיז את השתיל עם העציץ אל תוך הבית וכך למנוע ממנו את הטמפרטורה הנמוכה של העונה החורפית.

איך יודעים מתי לקטוף את האננס?

כמו שאמרנו, צריך סבלנות, לוקח לפרי חדש כשנתיים להבשיל…

ברגע שרואים אננס גדול ומרשים בצבע צהוב\כתום אחיד זה הזמן המושלם לקטיף אליו ציפיתם במשך שנתיים.

מומלץ לאכול את האנסס כשהוא הגיעה לבשלות מלאה וצבעו החיצוני צהוב\כתום אחיד… בנוסף אנו ממליצים לקרר לפני ההגשה ו… בתאבון

גידול אננס מייחורים

מכיוון ששיח האננס הבוגר מצמיח סביבו ייחורים שמתרבים ברבייה וגטטיבית (בלי ייצור של זרעים), אפשר לנתק את הייחורים האלו ולשתול אותם סביב השיח המקורי כדור המשך לשנים הבאות.

בהצלחה 

המשיכו ללמוד לגדל

גם בדיגיטל

התחילו לאכול את שגידלתם

הצטרפו למאות משפחות וחברות שנהנות מהגינה לצלחת

you are what you eat