ערוגנית. הקמת גינות אורגניות לחצר ומרפסת

הצוות של ערוגנית מסור לאדמה, ולצמחים. אצלנו בערוגנית, כל ירק, פרח או פרי מקבל יחס אישי ומסור, מאז היותו זרע קטנטן, ועד היותו צמח פורח ומלבלב!

אז מי אנחנו בכלל?

שלום לכם, שמי אמיר פלדמן

אני גר במושב החקלאי כפר סירקין.

משפחתי עסקה בעבר בחקלאות גידולי שדה ופרדסים. כיום המשפחה המורחבת שלי עדין חקלאים במושב וכך בעצם החקלאות דבקה גם בי איכשהו על הדרך 🙂

הכל התחיל מזה שהחלטתי להקים בחצר הבית גינת ירק קטנה כחוויה. התלהבתי, הקמתי גינה יותר גדולה, אחר כך עוד יותר גדולה. ופתאום חשבתי לעצמי- לכל כך הרבה אנשים בישראל יש שטחים שאפשר להקים בהם גינות ירק- גגות, חצרות, מרפסות- למה שלא כולם יהנו מהכיף הזה של לגדל ירקות טריים ואורגנים לגמרי בעצמם?

מפה לשם חלפו 6 שנים, ו"ערוגנית" תפסה תאוצה. אנשים התלהבו- הזמינו אותנו לבנות להם גינות ירק במגוון רחב של ערים, יישובים, מושבים וקיבוצים ברחבי הארץ- בכל מיני שטחים מיוחדים ולא מנוצלים שהפכו לפינה הכי יפה וטעימה בבית או בחצר 🙂

עם הזמן אפילו לכמה מסעדות נחשבות בארץ- והקמנו להם גינות ענק של מאות מטרים ממש בצמוד למסעדה- מהן הם קוטפים את הירקות ומבשלים אותם במקום. הלקוחות- מלקקים את האצבעות מהתוצרת הטרייה ושוטפים את העיניים בגינה המהממת.

בשנים האחרונות אני מנהל משק חקלאי אורגני אמיתי של 26 דונם בשרון, בוא אנו מגדלים מגוון רחב של גידולי שדה בסיסיים וגם מיוחדים במינם. בנוסף ישנו בוסתן עצי פרי מגוון בכ-20 סוגים שונים של עצי פרי מהדרים ועד זנים טרופים מיוחדים.

בחלוף הזמן החלטתי להיכנס גם לתחום החינוכי. גני ילדים, בתי ספר, מוסדות טיפוליים שיקומיים וגם יישובים מעורבים- כולם התלהבו וביקשו להקים לעצמם גינות מאכל נהדרות- ולהנות מהתהליך המיוחד של לראות איך שתיל- הופך לאוכל!

מורים סיפרו לי שהילדים למדו דרך החוויה להעריך את האוכל שלהם- להבין מאיפה הוא מגיע וכמה זמן לוקח לגדל אותו.

כיום אנו מקימים גינות ירק בגדלים שונים- ממטר רבוע בלבד או אדנית קטנה במרפסת, עד גינות של מאות מטרים רבועים של ירקות לצריכה הבתית המלאה בחצר. בגגות ומרפסות של חברות היי טק, במרפסת הדירה ואפילו על הקיר!

בשלב מסויים החלטתי לפתח יותר את הידע המדעי בתחום (אין ספק שתחום מדעי הצמח הוא אין סופי) והתחלתי קורס בחקלאות אורגנית אשר בעקבותיו התחלתי גם לשתול עצי פרי, עזרתי למצוא פתרונות למחלות ומזיקים, תחזקתי בוסתני עצי פרי וייעצתי ללקוחות עסקיים או פרטיים בכל מה שקשור לגידול עצמי של ירקות ופירות.

בכל יום אני שמח ומופתע מחדש כמה שאנשים סקרנים ומעוניינים להיכנס לתחום הגידול הביתי… ואני חייב להגיד לכם שאין דבר יותר כייף מלהפוך את החקלאות לתחביב ביתי- ולקצור את הפירות- תרתי משמע! בעולם של אייפונים ומסכי טלוויזיות- אני פתאום רואה את הילדים במשפחות שאני מגיע אליהם מתחברים לטבע, לאדמה ולשורשים יחד עם ההורים שנהנים מגינה דקורטיבית ומהממת- שחוסכת לרדת לקנות אצל הירקן 🙂

אז הנה אני, 6 שנים לאחר מכן, קופץ מבית לבית, ממסעדה למסעדה, מבית ספר לגן ילדים, שותל ושותל, מקים ומתחזק, והכי חשוב- ממשיך להפיץ את המטרה העיקרית שעבורי היא החיבור לאדמה ולטבע.

רוצים גם?

בואו!

זה קל, טעים, יפה ופשוט!

השאירו לי כאן פרטים- אחזור אליכם- ויחד נחשוב על הרעיון המושלם לבית או לעסק שלכם!6

אז איך זה עובד?

1. בודקים את השטח

הצוות של ערוגנית מגיע אליך הביתה, בוחרים אזור

מתאים בחצר או המרפסת, ולוקחים מידות.

2. בוחרים את הירקות

לערוגנית מגוון רחב של ירקות ועשבי טיבול

מהם תוכלו לבחור עבור הגינה האורגנית שלכם

3. יאלה, מתחילים לשתול!

הצוות שלנו מגיע אליכם, בונים את הערוגות, 

מקימם מערכת השקייה, ושותלים את הירקות שבחרתם

4. נהנים מירקות אורגנים

תוכלו להנות מירקות, פירות ועישבי טיבול אורגניים אצלך בחצר, כל השנה לפי עונה. 

צוות ערוגנית היקר, – ״גנן גידל דגן בגן״!
הכנסתם גינה מדהימה לחיי. נהנית כבר שני חורפים ושני קייצים מפרותיה (האמת שמירקותיה 😁)
ואתם המלווים האולטימטיבים לכל נביטה ולכל מלפפון או עגבניה שצומחים להם.
מודה אני ❤

שבי רהט-מדזני

אמיר הוא גורו הירקות שלי,

הוא איש החקלאות המודרנית, עם הבנה יוצאת דופן ומעמיקה בכל שנוגע בירקות ופירות.

משהו בין ידע ואהבה הוא שמייצר את הירקות הכי טובים שיש 🙂

שפית שיראל ברגר

גם אני רוצה גינת ירקות אורגניים בחצר!